מאמריו

Service

מברק

בדצמבר 1947 החל לח"י להוציא עיתון יומי "לגאלי" בשם "מברק" ואלדד כתב בו את מאמרי המערכת ומאמרים מדיניים וספרותיים בעיתון כשהוא חותם י. נתניה וי. אחידוב – על שם אחיו שנרצחו בהשמדת יהודי אירופה.

Service

הארץ

לצערנו עיתון "הארץ" והוצאת שוקן מסרבים להרשות העלאת מאמריו של אלדד שהתפרסמו בעיתון .

Service

האומה

האומה- במה למחשבה לאומית. בין מאמריו המפורסמים של ישראל אלדד בעיתון זה ניתן לראות את המאמר לציון 60 שנה למותו של הרצל, ומחשבי הקיצין

Service

הבקר

בשנת 1959 הוצע לאלדד לכתוב טור קבוע בעיתון זה. זו הייתה פריצתו הראשונה של אלדד אל העיתונות היומית ה"ממסדית", מעבר לעיתונות האידיאולוגית אותה כתב וערך בעצמו. ב"הבקר" כתב אלדד עד לסגירתו של העיתון בשנת 1965.

Service

זאת הארץ

בטאון התנועה למען ארץ ישראל השלמה - תנועת אנשי ציבור ואנשי רוח , אשר הוקמה ביולי 1967. לאלדד היה טור קבוע בבטאון.

Service

היום

עיתון היום היה בטאונה של מפלגת גח"ל, אשר הורכבה ממפלגת "חרות" ו"המפלגה הליברלית הישראלית" . בשנת 1965 מוזגו עיתון הבקר (מטעם "המפלגה הליברלית הישראלית") ועיתון חרות (מטעם מפלגת "חרות") והפכו לעיתון "היום", אשר הופץ עד לשנת 1969.

Service

מאזניים

כתב העת נוסד בשנת 1928 ע"י חיים נחמן ביאליק. בשנת 1930 מתוודע אלדד לעיתון זה, ולשירו של המשורר אורי צבי גרינברג "באזני ילד אספר". השיר מחולל בו זעזוע עמוק, ובך הוא מחליט להירתם למאבק הציוני. לימים, פרסם אלדד מאמרים שונים גם בעיתון זה

Service

מחניים

בטאון תורני אשר במשך שנים רבות היה ביטונאה של הרבנות הצבאית. סף הכל ראו אור 130 חוברות של כתב עת זה. אלדד פרסם מאמרים שונים בכתב עת זה בתחומי היהדות וההיסטוריה היהודת

Service

ידיעות אחרונות

עיתון ידיעות הינו העיתון הישראלי הותיק ביותר, אשר ראה אור בשנת 1939. במהלך שנות ה 70 גייס יודקובסקי את אלדד לשורות העיתון.

Service

נתיב

כתב העת הישראלי נתיב, יצא לאור בשנת 1987, ועסק בחשיבה מדינית ותרבותית. ישראל אלדד פרסם מאמרים בנושאי חשיבה מדינית בכתב עת זה.

Service

נקודה

"נקודה" יצא לאור לראשונה בשנת 1980 , כבטאון תנועת אמנה, ביישוב עפרה שבבנימין. אלדד פרסם בבטאון זה מספר מאמרים בנושאי ציונות ואקטואליה.

Service

פנים אל פנים

ישראל אלדד פרסם בעיתון זה מאמרים שונים בנושא ציונות ואקטואליה